Известие

Collapse
No announcement yet.

Биелен лагер ?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Биелен лагер ?

Харизаха ми една 147 2.0 Selespeed, за която ще Ви пиша някой ден, но за сега няма време . Та на въпроса:
    Когат е студена, имаше едно цъкане все едно от клапан, на което не му обръщах внимание. Като позагрее колата ( 1-2 мин.) и изчезва. Преди няколко дена ми направи впечатление, че се появява при рязко натискане на газта. Чува се от към генерацията и понеже беше опушена тук там, реших, че тя пляка така, но се оказа, че не е от нея. На студен мотор го има винаги (дори и при ППХ ) , а на топъл, само при рязко подаване на газ. Звукът е досущ като от клапан ( метално цъкане).
    Та въпроса ми е :Освен от биелни лагери от друго тез двигатели страдат ли ? (бутален болт?)
    Колко $ са биелните лагери и какви да взема? Вала винаги ли дава фира и той ?
    ПП: Колата не съм я карал (само в двора и на място) , но днес видях, че маслото й е по-черно от на моят дизел Дано вала да е наред.

колега аз си купих комплект основни+биелни лагери за 70лв.и в следствие на превъртял биелен лагер на 2-ри цилиндър ми сваляха мотора,шлаифаха вала че се беше изкривил шест десети шлаиф на вала после шлаиф на клапани и глава.а иначе аз си я карах така тропаща около 8-9месеца и то душманската
    sigpicAlfa Romeo 156 1.8ts-2000г
    Alfa Romeo 156 2.0ts-1998г

Comment

Първоначално публикувано от dobromirski Покажи съобщение
      Харизаха ми една 147 2.0 Selespeed, за която ще Ви пиша някой ден, но за сега няма време . Та на въпроса:
      Когат е студена, имаше едно цъкане все едно от клапан, на което не му обръщах внимание. Като позагрее колата ( 1-2 мин.) и изчезва. Преди няколко дена ми направи впечатление, че се появява при рязко натискане на газта. Чува се от към генерацията и понеже беше опушена тук там, реших, че тя пляка така, но се оказа, че не е от нея. На студен мотор го има винаги (дори и при ППХ ) , а на топъл, само при рязко подаване на газ. Звукът е досущ като от клапан ( метално цъкане).
      Та въпроса ми е :Освен от биелни лагери от друго тез двигатели страдат ли ? (бутален болт?)
      Колко $ са биелните лагери и какви да взема? Вала винаги ли дава фира и той ?
      ПП: Колата не съм я карал (само в двора и на място) , но днес видях, че маслото й е по-черно от на моят дизел Дано вала да е наред.
      Така, както го обясняваш, въобще не ми прилича на биелни лагери.

Какво е ППХ?

Comment

Цъкане като часовник? Струва ти се че се чува покрай или под изпускателните тръби?
        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          Цъкане като часовник? Струва ти се че се чува покрай или под изпускателните тръби?
          Хахаха ДА айде кажи го деее
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Скапаната (счупена) планка.
            Fiat Punto 1.4GT 1996
            Hyundai Tucson 2.0 2007
            Renault Clio 1.5 2019

Comment

Не не, момчета. Планката си беше скъсана и я изхвърлих. Свалях цялата генерация и смених металната гарнитура на главата и двата О-пръстена над катализаторите. Звукът е същият , все едно е клапан (заседнал повдигач) , или все едно е продухала гарнитурата на някой от изпускателните отвори. След като елиминирах всичко по изпускателната генерация , почнах да се заслушвам какво става и установих следното:
              При студен мотор:
              Паля и то си цъка (не клопчи, а цъка ) . Независимо от оборотите. Ако карам на предавка без газ (принудителен празен ход-ППХ) или форсирам и загася мотора, при спадане на оборотите (и загасен двигател) си се чува по същият начин, до много ниски обороти (малко преди двигателят да спре).
              Загрял мотор:
              Паля, прецъква за около 2 секунди и изчезва. При плавно подаване на газ, независимо какви са оборотите, всичко е ОК. При рязко подаване на газ се обажда веднага. Не се чува, като аванс(продухала гарнитура на главата)! Щом го има и при ППХ, няма как да е гарнитура на главата или на изпускателните тръби. От друга страна, определено е нещо по бутало-мутовилковият механизъм си мисля аз (щом се променя с натоварване на двигателят). Притеснява ме , обаче самият звук - твърде цъкащо е за биелен лагер, той би трябвало да клопчи ..знам ли
              Вече почвам да си мисля да не е някой сегмент ли, де да знам и аз (тез мотори чупят ли сегменти ? )

На място нали може да се разлупи картера и да се подменят биелните лагери ? (без да се вади мАтора?)

ПП: Въпросният звук се чува най-силно покрай генерацията и картера ( главата е тиха , дори и с развита капачка) и идва само от един цилиндър (цъка с 4 Hz при тихи обороти )
              Last edited by dobromirski; d.m.y г., 07:23.

Comment

През картера може да стигнеш биелните лагери....
                "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Отивам да взема едни биелни лагери, да елеминирам и тях , и после да дотроша рейката, че от вчера съм и вдигнал мерника . Довечера ще напиша докладна

Comment

Като часовник цъкат повдигачите. Всичко друго надолу не цъка ам си чука, щрака и т. н.

Comment

Съгласен съм, но пък как повдигач, ще се обажда от натоварването на двигателя Няма логика
                      Само да отворят магазините и до обяд ще се разбере
                      Ще пробвам да запиша малко sound на телефона, белкем се чуе !

Comment

Съгласен съм, но пък как повдигач, ще се обажда от натоварването на двигателя Няма логика
                        Само да отворят магазините и до обяд ще се разбере
                        Ще пробвам да запиша малко sound на телефона, белкем се чуе !
                        Вземи запиши първо саунд. Повдигача иначе се обажда и от натоварване. Според налягането на маслото в различните режими

И на мен ми цъка един смукателен на 4-ти цилиндър.

Comment

То обаче не се променя с оборотите, а с натоварването. Слизам до гаража да записвам. Ида след 10 минути, че трябва да позагрее

ПП: Записах, но на телефона нищо не се чува
                          Карай, ще сменям лагери , и без това е на почти 200К по километраж !
                          Last edited by dobromirski; d.m.y г., 08:31.

Comment

То обаче не се променя с оборотите, а с натоварването. Слизам до гаража да записвам. Ида след 10 минути, че трябва да позагрее

ПП: Записах, но на телефона нищо не се чува
                            Карай, ще сменям лагери , и без това е на почти 200К по километраж !
                            Няма лошо да си смениш лагерите. Даже е хубаво. Аз отдавна мисля да ги сменя профилактично моите, но мисля да го съчетая със съединителя това лято. Така и така ще свалям кутията тогава ще сваля и картера.

Иначе това с цъкането и при мен понякога е така. Преди с 10В40 по-често го чувах. Сега понякога като е топла цъка, друг път не цъка. Зимата като не е палена 2 дена пък при първото палене дори и чука повдигача...

Знаеш ли как стигнах до извода за повдигач? И аз дълго се чудех какво е това цъкане докато един ден не се наложи да сменям вариатора. Извадих вала и после като го сложих и запалих така се рацъкастрашно, че 3, 4 км каране бе нужно докато утихне. После кога се наложи да махам вала пак за нещо и преди това със слушалките слушах на кой точно цилидър чука и знаех, че е около 4-ти. Извадих повдигачите и видях кой е за смяна, но скоро няма да го сменя.

Comment

На колко се стягат биелните и основните лагери ???? нещо не можах да намеря service manual в нета , а ми е спешно ! Благодаря !
                              ПП: 2.0 TS

Comment

Working...
                              X